mars 19, 2020 2 min läs

Att lyssna inåt kräver tystnad av sin egen tid och sitt tålamod. Det är i detta tomma utrymme som nya idéer föds och vår skaparkraft uttrycks.
Om vi ser oss omkring, upptäcker vi att allt fysiskt är omkring oss, har skapats av människan. Hus, bilar, flygplan, Försäkringskassan, teater, vägar, sjukhus, restauranger, läkemedel, tankar som "vad behöver jag göra för att komma till mitt inre jag" är materialiserade drömmar som började med en idé, behov, tankar.

Vi har en fantastisk skaparkraft och förmåga att förändra. En gåva av kärlek, det bästa du kan göra är att ge dem du älskar tid, utrymme och möjlighet att fantisera, dagdrömma och "göra ingenting". Att låta dem du älskar leka, med sina tankar, att vara i kontakt med sin ande och själ, att lyssna till den inre rösten.

Våga fråga dem du älskar eller dig själv vad som krävs för att må bra, utveckla och sprida kärlek ... För dig som vill komma igång börja med att flytta ditt fokus från utsidan och den materiella världen (den har redan skapats.)
Börja spendera tid med din känslomässiga värld och ditt inre och tankar om vad som ännu inte har förverkligats. Ta tid på dig. Försök att släppa taget.

Om det har varit en lång tid sedan du tillät dig att dagdrömma, kommer det förmodligen att kännas obekvämt, ett slöseri med tid och kanske stressande.

Lämna alla digitala distraktioner som fångar uppmärksamheten. Försök ändå skapa ditt utrymme som du gradvis kan öka. Ibland kan det vara bra att börja med en lugn meditation för att bryta ett gammalt mönster. Natur, barnlek, meditation,
en bergstopp, en hobby som fångar dig, en bok "Sagan om ringen", ett varmt bad, massage eller en lång promenad i ensamhet kan vara en genväg.

Välkommen till dig själv!

Eva Wirén
Eva Wirén


Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan de dyker upp.


Även i Min värld - i färg

Inspiration, kreativitet - men hur?
Inspiration, kreativitet - men hur?

22 september 2022 2 min att läsa

Inspiration, flow eller kreativitet. Förlora sig i tid och rum. Dagdrömmeri. Fantasi.
Så utmanande det kan vara att nå det tillståndet. Vad är då detta smått mystiska, svårfångade eller magiska tillstånd.
Jag är övertygad om att det är en livsviktig kraft vi behöver använda för att må bra.

Mellan sommaren och hösten
Mellan sommaren och hösten

september 04, 2022 1 min läsa

Spanien och Göteborg i sommar
Spanien och Göteborg i sommar

augusti 04, 2021 2 min läst

Sommar i staden med rehabilitering och det finns oändlig tid att tänka på både minnen och planer för framtiden.
Jag skapar mitt eget miniuniversum och jag skulle gärna dela det med dig.