22 september 2022 2 min att läsa

Inspiration - Flow - Dagdrömmar - Kreativitet - Fantasi

Vi har många namn för ordet inspiration
Det kan vara som en ömtålig, flyktig låga som lätt slocknar.
Tycker du att det är svårt att komma in i detta tillstånd?

Jag har egen erfarenhet av hur utmanande det kan vara. Att då tro att det är möjligt att vara kreativ på beställning två timmar mellan middag och läggdags är att ställa stora krav. Jag har under många år försökt att kombinera ett yrkesliv med måleri. Jag trodde att jag hade försökt på alla tänkbara sätt för att få detta att fungera. Efter många år har jag hittat en nyckel till att kunna starta en process som leder till inspiration.
Tomrummet, att ge tid åt ingenting eller att vara med i något när det känns som om man inte gör någonting. Jag tycker att Bodil Jönsson berör detta som något som liknar "ställtid".




Vi har alla vår egen väg. Musiken hjälper mig att inspireras av musik, gärna repetitiv och suggestiv. Jag frågade en gång en musiker från GWO hur han fick inspiration och han svarade: - "Definitivt inte med musik".

Vad är då detta något mystiska, svårfångade eller magiska tillstånd?
Jag är övertygad om att det är en livskraft som vi måste ta del av för att må bra. När allt kommer omkring har alla nya uppfinningar och idéer startat åtminstone i en kombination av inspiration och kanske transpiration. Allt vi kan uppleva är verkligt och har sin grund i inspiration eller en idé.

Om du vill komma närmare din inspiration, ge tid åt något nytt som kan ge dig en ny syn på tiden. Vi har nu hållit populära helgkurser i just detta ämne sedan 2016

Du är välkommen att måla en helg med oss på ett lekfullt och prestigelöst sätt. Du undersöker din väg till inspiration och i en förtroendefull miljö får du chansen att pröva detta genom att måla och olika tekniker. 

Vad behöver du för att få inspiration eller flöde?

 

 

 

 

Eva Wirén
Eva Wirén


Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan de dyker upp.


Även i Min värld - i färg

Mellan sommaren och hösten
Mellan sommaren och hösten

september 04, 2022 1 min läsa

Spanien och Göteborg i sommar
Spanien och Göteborg i sommar

augusti 04, 2021 2 min läst

Sommar i staden med rehabilitering och det finns oändlig tid att tänka på både minnen och planer för framtiden.
Jag skapar mitt eget miniuniversum och jag skulle gärna dela det med dig.

En sommar i paket
En sommar i paket

juli 21, 2021 1 min läs