Utställning i Södertälje konstförening

                                                                          

 

Första stora utställningen sedan pandemins utbrott i våras. Eva visar denna gång sin konst i Gamla Rådhuset på Stora torget i Södertälje. Utställningen omfattar konst i fem rum med stor variation.

 

Jag ser verkligen fram emot att komma till Södertälje av flera skäl.  Det känns speciellt då detta är min allra första utställning i år sedan Pandemin startade. Jag har längtat att få möta publik igen. Utställningarna i Sverige, Norge och Italien blev ju alla inställda i våras. Det är lite som att komma hem då jag är född och uppvuxen och har mitt hjärta i Mellansverige men flyttade till Göteborg för att studera konst för snart 40 år. Därför ska det bli extra roligt att just Södertälje välkomnar med utställning.

Mitt måleri är en spegling av ett inre liv och det blir en process där jag lager på lager arbetar med känslor och det omedvetna. Jag inspireras av vår samtid, mötet med andra människor, naturen och ljuset. Jag har under de senaste två åren mer och mer målat i akryl. Det är inget medvetet val utan det har mer blivit så men målar lika gärna med olja om jag får lust.

Denna gång kommer flera av mina bilder vara inspirerade av naturen och ett tema som heter ”Nature Speaks ”.
De nyare verken speglas Coronapandemin och hur den påverkar oss. I dessa tavlor finns bla en kungakrona i bladguld placerad någonstans som en påminnelse för tiden och kanske för de omställningar och förändringar, små som stora vi självmant eller kanske tvingats göra för varandra på olika plan under våren.

De allra flesta bilderna är abstrakta och jag hoppas att de kommer kittla besökarens fantasi för en egen upplevelse i bilden.

Jag finns på plats under vernissaget lördagen den 12 september och avslutningsdagen den 27 september.

Sign up for newsletter - Color my life